Hundfoder för de lurvigare familjemedlemmarna

Det är aldrig för tidigt eller för sent för en liten måltid. Våra husdjur älskar mat och vissa är mer noga än andra. Välj rätt hundfoder till din bästa vän.

När det gäller mathållning finns det flera skolor. Det kan också råda en viss oenighet mellan vad hunden tycker och vad ägarna anser vara rätt. Många hundar sätter glatt i sig diverse intressanta saker de hittar, både i hemmet och ute i naturen. Du som matte eller husse har däremot egna idéer om vad som är nyttigt.

Generellt sett bör husdjur äta foder som är anpassat till deras behov. De mår inte bra av de kryddor vi människor använder, som till exempel salt. Lök och vitlök är farligt. Hundmat däremot innehåller välkomponerat foder som är anpassat till just hundar. De får nog med näring och rätt näring.

Vad för hundfoder passar mitt djur?

Det finns flera saker att fundera över när du väljer foder till din hund. Först handlar det om ålder. Växande valpar som flänger runt och leker mest hela dagarna behöver förstås mycket mera näring än en gammal hund som gärna sover en del. Tändernas skick, hur mycket hunden rör sig och hur magen mår är andra viktiga delar att fundera över.

Alla hundar gillar inte samma mat och alla hundar tål inte heller samma mat. Om din hund verkar äta dåligt eller lägger på sig för mycket kan det vara bra att kontrollera hälsan hos en veterinär. Vad vill då hunden ha? Ett smakrikt hundfoder som doftar gott gör mycket för aptiten och långsiktigt också för hundens hälsa.

8 Nov 2022

En idyllisk kringelstad som ligger i ett fantastiskt läge vid Mälaren? Eller en segregerad, brottsdrabbad stad som den beskrivs i “Södertäljepolisen” på femman?

Södertälje är så mycket mer än så - här kommer du att få läsa mer om vad som händer i staden söder om Stockholm – inte minst när det handlar om näringslivet. Håll till godo!