Bilskrot är en enkel lösning i Södertälje

Bilskrot är en enkel lösning i Södertälje

Det låter som om bilskrot är värdelöst men så är det inte. När man får in en bil till en bilskrot i Södertälje demonterar man, tar hand om delar och återvinner eller återanvänder nästan allt.

Uttrycket att “bara skrota runt” innebär att man inte gör något vettigt utan bara går runt och fördriver tiden. Men uttrycket kommer ursprungligen från arbete som utförs av människor nere i gruvorna. Att “skrota runt” innebär att hålla orter och håligheter fria från lösa stenar genom att knacka ner dem så att de inte faller av egen kraft och skadar människor och maskiner.

Att skrota bil är också ett meningsfullt arbete. Det innebär att man demonterar bilen och tar hand om miljöfarliga ämnen som drivmedel, olja och andra vätskor. Många delar på en kaross går att rengöra och sedan sälja som reservdelar. På en skrot i Södertälje kan du hitta upp till 50.000 olika delar man tagit tillvara på och registrerat för försäljning. Den metall som återstår sorteras och transporteras till en metallskrot för återvinning.

En bilskrot i Södertälje hämtar din bil utan kostnad

När du bestämt dig för att skrota din bil kontaktar du bara en bilskrot i Södertälje så hämtar de upp den om den inte går att köra. Bilen behöver inte vara hel men den ska ha fyra hjul och inte vara äldre än från 1995.

Bärgningen är gratis och det enda du behöver är registreringsbevis, legitimation och nyckel till bilen. En auktoriserad bilskrot kontaktar sedan Transportstyrelsen och avregistrerar dig som ägare. Mer information hittar du på: https://www.bilskrotsödertälje.se

6 Apr 2022

En idyllisk kringelstad som ligger i ett fantastiskt läge vid Mälaren? Eller en segregerad, brottsdrabbad stad som den beskrivs i “Södertäljepolisen” på femman?

Södertälje är så mycket mer än så - här kommer du att få läsa mer om vad som händer i staden söder om Stockholm – inte minst när det handlar om näringslivet. Håll till godo!