EPDM-gummi – klarar sig under extrema förhållanden

Få material kan mäta sig med EPDM-gummi. Det här är ett gummimaterial som framför allt används när någonting ska packas under extrema förhållanden då det är ett väldigt tåligt material.

Det heter egentligen inte EPDM-gummi. EPDM är naturligtvis en förkortning. Det riktiga namnet är etenpropengummi. Men att säga det är en riktig tumvrickare. Försök själv säga etenpropengummi snabbt sex gånger. Du kommer att behöva sätta dig ned på grund av huvudvärken som uppstår efteråt. Därför är det mycket enklare att bara säga EPDM, och framför allt EPDM-gummi. Förkortningen är dessutom så pass etablerad att alla som åtminstone befinner sig i branschen vet exakt vad du syftar på. De vet vad EPDM är. De vet att EPDM-gummi är av sådan kaliber att det kan användas även under extrema förhållanden. Som till exempel 35 minusgrader. Det där är information som man blir riktigt imponerad över.

Kan EPDM-gummi bli nya modet på Sydpolen?

Det faktum att EPDM-gummi kan klara sig i så extrema temperaturer har flera fördelar. En fördel är att du kan packa produkter i EPDM-gummi och skicka dem till Sydpolen. Till Antarktis. Visst, det kan vara en chansning. Det kan bli kallare än 35 minusgrader, men det är knappast ovanligt att det är ungefär där temperaturen stannar om nätterna. Det är galet kallt. Folk klär sig i dubbla underställ där mot kylan. Istället kanske de borde klä sig i EPDM-gummi. Kanske. Men kanske ska man använda EPDM-gummi till det som lämpar sig bäst. Bilinredning och packning till exempel.

29 Mar 2022

En idyllisk kringelstad som ligger i ett fantastiskt läge vid Mälaren? Eller en segregerad, brottsdrabbad stad som den beskrivs i “Södertäljepolisen” på femman?

Södertälje är så mycket mer än så - här kommer du att få läsa mer om vad som händer i staden söder om Stockholm – inte minst när det handlar om näringslivet. Håll till godo!