När du vill äta lunch i Södertälje

Bor du och, eller arbetar du i Södertälje? Då behöver du säkert få tag i en bra lunchrestaurang där du kan äta en bra och supergod lunch i Södertälje. I synnerhet om man arbetar i Södertälje och vill äta en god och väl tillagad lunch, är behovet stort att få veta var man kan äta en god lunch i Södertälje. Därför kommer vi med en hel del tips på var man kan äta den, själv eller med sina arbetskamrater.

1. Svensk husmanskost – som med andra ställen där man önskar äta luncher, finns det svensk husmanskost i Södertälje om man önskar det. Bilia har en egen lunchrestaurang med härliga smaker och väl tillagad lunch. Lilla Styrbjörn har fått goda omdömen för att både ha vegetarisk mat, veganska alternativ och glutenfria luncher om man så önskar. Crocs Inn har bra mat, snabb service. Templet Bar har bra priser, och god mat med mycket för pengarna. 

2. Libanesisk mat –det är ju så populärt med mat från Mellanöstern och från Libanon i synnerhet. Det är många som tilltalas av att man får så många olika rätter på en och samma gång. Man kan helt enkelt inte tröttna på en och samma slags smak när det finns så många att välja mellan. restaurang Liban och Meza är två som ganska ensamt serverar mat från Mellanöstern i Södertälje.

3. Asiatiska smaker – gillar man asiatisk mat, finns det desto fler att välja mellan i Södertälje, här finns bland annat, Minako, Teso Sushi, Sushibar Kyoto, Nois Thaimat, Mumbai Garden, Siam Smile och många fler, som alla serverar sushi, japansk lunchmeny, indiska kryddor i maten med mera.

4. Amerikanskt och grillat – för den som älskar grillad mat och hamburgare med mera, finns det gott och väl flera att välja mellan. Här finns Downtown Steakhouse, Freddys bar, Robbans kolgrill,  M&M Burger, Limerick Bar och grill, Brolles Mix och många, många fler.

Sammanfattningsvis, finns det lunchrestauranger för alla slags smaker, för grillälskande matfantaster, för dem som gillar sushi och japansk, indisk och thaliändsk mat och även för dem om föredrar mat med smaker från Mellanöstern och libanesiskt. Det är det som är så bra med svensk mat; här är det en stor smältdegel av alla slags smaker, ingredienser och kryddor osm kommit med invandringen, med resande svenska kockar som fört med sig influenser från andra delar av världen. Södertälje är en av de städerna som tagit emot flest invandrare och med det har lunchen du kan äta i Södertälje fått så många utländska influenser.

29 Jul 2019

En idyllisk kringelstad som ligger i ett fantastiskt läge vid Mälaren? Eller en segregerad, brottsdrabbad stad som den beskrivs i “Södertäljepolisen” på femman?

Södertälje är så mycket mer än så - här kommer du att få läsa mer om vad som händer i staden söder om Stockholm – inte minst när det handlar om näringslivet. Håll till godo!